Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, 4 Νοεμβρίου, η Κυριακάτικη Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του προσφάτως χειροτονηθέντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου αφού ο Σεβασμιώτατος διετέλεσε ενορίτης και κατηχητής στον Ιερό Ναό του Αγίου μας, και στον Ιερό αυτό Ναό έλαβε την χειροτονία στον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο.

Ο Σεβασμιώτατος με ευγνωμοσύνη και σεβασμό ανεφέρθη στους μακαριστούς Αρχιερείς και Ιερείς που εκόσμησαν την Ενορία μας καθώς και στους ζώντες, όπως, στον Σεβασμιώτατο Άγιο Φθιώτιδος κ. Νικόλαο, στον π. Χαράλαμπο Κουστένη και στην σημαντική προσφορά τους στην Ενοριακή ζωή,  αλλά και στους νέους ιερείς που συνεχίζουν την παράδοση των παλαιοτέρων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου ομίλησε επίκαιρα, αναφερθείς στο αποστολικό ανάγνωσμα και συγκεκριμένα στο χωρίο, "ὁ δὲ Θεὸς πλούσιος ὢν ἐν ἐλέει, διὰ τὴν πολλὴν ἀγάπην αὐτοῦ ἣν ἠγάπησεν ἡμᾶς" και με την γλαφυρότητα και θεολογική ακρίβεια που τον διακρίνει, ωφέλησε τον ευλογημένο λαό της Ενορίας μας, δίδοντας παραδείγματα της πλούσιας αγάπης του Θεού στην ζωή μας. Εξέφρασε θερμές ευχαριστίες πρωτίστως προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας, κ.κ. Ιερώνυμο τον Β' για την άδεια που του παρείχε να ιερουργήσει στον Ι. Ναό μας, αλλά και την χαρά του για την παρουσία και συμμετοχή των Ιερέων και του ευλογημένου λαού του Θεού στη Θ. Λειτουργία. Στην διανομή του αντιδώρου, δέχθηκε τις ευχές των ενοριτών και κατόπιν συναντήθηκε με τους νέους της Ενορίας στην Σύναξη Νέων όπου και πάλι απηύθυνε λόγο οικοδομής και παρακλήσεως.

footer

Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ